Амкар (Перм) изпусна победата като гост на Мордовия в мач от 18 кръг на руската Премиер лига. Домакините от Саранск, които са последни в класирането, вкараха изравнителното попадение в 85-ата минута.
 
Българските футболисти Захари Сираков и Георги Пеев играха цял мач за Амкар. Тимът от Перм откри резултата още в 9-ата минута, когато Игор Пикушчак получи топката на левия фланг и с удар от ъгъла на наказателното поле прати кълбото в далечния горен ъгъл на вратата на Дмитрий Абакумов.
 
В 85-ата минута Кирил Панченко изравни за Мордовия, след като проби през центъра на защитата на Амкар и се разписа с удар от границата на наказателното поле. Той прати топката в долния десен ъгъл на Сергей Нарубин, който дори не успя да реагира.
 
С това равенство Мордовия сложи край на серията от шест поредни загуби в Премиер лигата, но остана на последното място в класирането с 9 точки. Амкар е 12-и с 19 точки.
 
Тимът от Саранск все още няма постоянен треньор след напускането на Фьодор Шчербаченко. Според последните информации начело на Мордовия най-вероятно ще застане Александър Бородюк.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 18 КРЪГ
От 30 ноември (петък)
Краснодар – Кубан 2:1
Спартак (Москва) – Зенит 2:4
От 1 декември (събота)
Динамо (Москва) – Рубин 3:0
Алания – Локомотив (Москва) 0:1
Волга – Терек 1:1
От 2 декември (неделя)
Анжи – ЦСКА (Москва) 2:0
Криля советов – Ростов 0:2
От 3 декември (понеделник)
Мордовия – Амкар 1:1
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЦСКА (Москва) 40 т., 2.Анжи 40, 3.Зенит 37, 4.Терек 32, 5.Рубин 31 и др.