ФК Краснодар стана последният четвъртфиналист в турнира за Купата на Русия, елиминирайки в драматичен мач Амкар (Перм). В редовното време резултатът бе 0:0. Победното попадение за тима от Краснодар реализира Игор Пикушак. Дебют за тима на Славолюб Муслин направиха бившият футболист на “Левски” Жоазиньо и привлеченият от Черноморец Марсио Нуньо. За Амкар играха българите Захари Сираков и Георги Пеев.

През второто полувреме Георги Пеев бе близо до гола, но ударът му от фаул беше спасен от стража на Краснодар Городов. Жоазиньо игра до 73-ата минута, когато отстъпи мястото си на Юра Мовсиян. Именно арменецът асистира за победния гол на Пикушак. Грешка в 98-ата минута допусна Захари Сираков. Българинът загуби топката до флагчето за изпълнение на корнер, а последвалото центриране намери Пикушак и той опъна мрежата.

На четвъртфиналите Краснодар ще се изправи срещу Спартак (Москва). Другите двойки са Зенит - ЦСКА (Москва) и Ростов - Динамо (Москва). Алания се класира директно за полуфиналите./БЛИЦ