Амкар записа втора поредна победа в руската Премиер лига и се отдалечи на 10 точки от зоната на изпадащите и на 6 от отборите, които ще играят бараж за оставане в елита. В среща от 34 кръг тимът от Перм се наложи с 2:1 като гост на Спартак (Налчик).
 
Българите Захари Сираков и Георги Пеев започнаха като титуляри за Амкар. Сираков остана на терена до края на срещата и в 76-ата минута получи жълт картон. Пеев бе заменен в 85-ата минута от Марко Блажич.
 
Витали Гришин откри резултата в 21-ата минута, а Никита Бурмистров удвои в 69-ата минута. Йован Голич реализира почетното попадение за Спартак (Налчик) девет минути преди края.
 
Успехът утвърди Амкар (Перм) на 12-о място в класирането с 37 точки, докато тимът от Налчик заема предпоследната 15-а позиция с 27 точки.
 
В друг мач от кръга Пламен Николов игра цял мач за Том (Томск) при домакинската победа с 1:0 над Волга. Единственото попадение в мача бе реализирано от Денис Бояринцев в 41-ата минута. Въпреки успеха тимът от Томск остана на последното място с 24 точки, докато Волга е 13-и с 31.