Георги Пеев и Захари Сираков играха цял мач за своя Амкар, който допусна четвърта загуба от началото на сезона в Русия. В среща от десетия кръг на Премеир лигата пермчани отстъпиха с 1:3 у дома на Спартак (Москва).

Двубоят за Амкар започна отлично, след като в 20-ата минута Павел Игнатович засече центриране от ъглов удар и откри резултата. В 31-ата обаче шведският национал Ким Шелстрьом изравни с първия си гол за клуба и в руския шампионат - 1:1. Резултат, който се запази до почивката.

А след нея домакините получиха сериозен удар. Вратарят Сергей Нарубин игра с ръка извън наказателното поле, което принуди главния съдия Александър Егоров да го изгони с директен червен картон.

Така в 67-ата Ари се възползва от пас на Артьом Дзюба и материализира превъзходството на Спартак с гол за 2:1. В петата минута на 6-минутното продължение двамата си размениха ролите и Дзюба се разписа за крайното 3:1.

С победата московчани се изкачиха до 4-ата позиция с 19 точки. Амкар пък засега остава девети с 12 точки, но ще има размествания след изиграването на всички срещи.