Българският футболист Георги Пеев се отчете с асистенция за победата на Амкар с 3:1 над Спартак (Налчик) в мач от 29 кръг на руската Премиер лига.
 
Пеев започна като титуляр за тима от Перм и в 16-ата минута подаде за попадението на Стевица Ристич. Топчу и Белоруков също бяха точни за победата на тима си. Голич реализира за гостите от Налчик.
 
Захари Сираков не бе в групата на Амкар за мача. Георги Пеев остана на терена през целия двубой, а Мартин Кушев се появи в игра пет минути преди края, като замени Сергей Волков.
 
Въпреки победата Амкар продължава да се бори за мястото си в руския елит, като заема 14-о място с 29 точки. Със същия актив е и предпоследния Алания. От Премиер лигата изпадат последните два тима, до края на първенството има още един кръг.
 
Иван Иванов и Иван Стоянов играха цял мач за Алания при победата с 2:1 над Терек. Друг български национал – Чавдар Янков се появи на терена като резерва за Ростов при домакинската загуба с 1:2 от Локомотив (Москва). “Железничарите” изместиха Спартак (Налчик) от петото място, което дава право на участие в Лига Европа.
 
Тодор Тимонов не игра за Анжи при загубата с 1:2 от Сатурн като домакин. ЦСКА (Москва) спечели сребърните медали след победа с 3:1 над съгражданите от Спартак. За второто място на “армейците” допринесе и равенството 2:2 между шампиона Зенит и миналогодишния първенец Рубин. Тимът от Казан остава на трето място и ще играе квалификации за Шампионската лига./БЛИЦ
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 29 КРЪГ
От 20 ноември (събота)
ЦСКА (Москва) – Спартак (Москва) 3:1
Анжи – Сатурн 1:2
Алания – Терек 2:1
Амкар – Спартак (Налчик) 3:1
Ростов – Локомотив (Москва) 1:2
Криля советов – Динамо (Москва) 1:0
Рубин – Зенит 2:2
Сибир – Том 0:1
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 67, 2.ЦСКА (Москва) 61, 3.Рубин 57, 4.Спартак (Москва) 48, 5.Локомотив (Москва) 47 и др.
В битката за оцеляване: 11.Терек 32, 12.Криля советов 30, 13.Анжи 30, 14.Амкар 29, 15.Алания 29, 16.Сибир 19

ПРЕДСТОЯЩИ
30 кръг (28 ноември): Терек – Сибир, Сатурн – Алания, Локомотив (Москва) – Рубин, Том – Ростов, Спартак (Налчик) – Анжи, Динамо (Москва) – Спартак (Москва), Зенит – Криля советов, Амкар – ЦСКА (Москва)