Бившият български национал Георги Пеев се отличи с асистенция за Амкар при равенството 2:2 като гост на Анжи в мач от 11 кръг на руската Премиер лига.
 
Благой Георгиев, Георги Пеев и Петър Занев играха цял мач за тима от Перм, а Захари Сираков остана резерва. Амкар игра в последния половин час с човек по-малко заради червения картон на Андрей Семьонов.
 
Алан Гатагов даде аванс на тима от Махачкала в 44-ата минута с точно изпълнение на дузпа. В 65-ата Амкар изравни, въпреки че беше с човек по-малко. Максим Канунников беше точен с глава след центриране на Пеев отдясно.
 
В 88-ата минута Игор Пикушчак беше оставен сам в наказателното поле на домакините и вкара втори гол за тима от Перм. Още в следващата минута Анжи изравни. Павел Соломатин беше точен при добавката на удар на Исламнур Абдуладов, париран от Роман Герус.
 
Равенството остави Амкар на шесто място в класирането с актив от 17 точки, на една зад петия Краснодар. Анжи е на последното 16-о място с шест точки.
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 11 КРЪГ
От 28 септември (събота)
Терек – ЦСКА (Москва) 2:0
Зенит – Спартак (Москва) 4:2
От 29 септември (неделя)
Динамо (Москва) – Криля советов 2:0
Волга – Кубан 1:0
Краснодар - Рубин 1:0
Анжи - Амкар 2:2
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 30 септември (понеделник): Локомотив (Москва) – Том, Ростов – Урал
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 26 т., 2.Спартак (Москва) 23 т., 3.Локомотив (Москва) 22 т., 4.ЦСКА (Москва) 21 т., 5.Краснодар 18 т. и др.