Георги Пеев се отчете с две асистенции при победата на Амкар с 2:0 над Терек в “българското дерби” на 27 кръг на руската Премиер лига. Успехът бе важен за тима от Перм с оглед битката за оцеляване, която води.
 
Мартин Кушев, Захари Сираков и Георги Пеев започнаха като титуляри за домакините, като в 78-ата минута Кушев отстъпи мястото си на Топчу, а четири минути по-късно Пеев бе заменен от Бурмистров.
 
Благой Георгиев бе оставен резерва от треньора на Терек Анатолий Байдачни, но специалистът бързо осъзна грешката си и пусна българския национал на терена още в 38-ата минута на мястото на камерунеца Ги Есаме.
 
Амкар откри резултата в 24-ата минута. Захари Сираков и Георги Пеев организираха атака по дясното крило, Пеев центрира и Митар Новакович се разписа с глава.
 
Веднага след почивката авансът на тима от Перм бе удвоен. Пеев отново центрира от дясно в наказателното поле, а този път с глава точен бе Стевица Ристич.
 
С този успех Амкар прекъсна серията от четири поредни загуби, събра 25 точки и временно излезе на 13-о място в класирането, само на точка над зоната на изпадащите. Терек е девети с 32 точки. Тимът от Грозни няма победа вече четвърти пореден мач./БЛИЦ
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 27 КРЪГ
От 5 ноември (петък)
Спартак (Налчик) – Сатурн 2:0
От 6 ноември (събота)
Амкар – Терек 2:0
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 6 ноември: Анжи – Том, Ростов – Динамо (Москва)
На 7 ноември: Сибир – Зенит, Алания – Локомотив (Москва), ЦСКА (Москва) – Криля советов
На 8 ноември: Рубин – Спартак (Москва)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 60, 2.Рубин 54, 3.ЦСКА (Москва) 51, 4.Спартак (Москва) 46, 5.Спартак (Налчик) 43 и др.