Българските футболисти Георги Пеев и Захари Сираков играха цял мач за Амкар при домакинската загуба с 1:3 от Зенит в мач от 5 кръг на руската Премиер лига.
 
Още в четвъртата минута Сираков получи жълт карто за нарушение срещу Хусти, а в 20-ата Зенит откри резултата. Йонов се разписа във вратата на домакините от Перм след центриране на Кержаков отляво.
 
Още в следващата атака Георги Пеев нямаше шанс за изравнително попадение, след като ударът му попадна в гредата. Четири минути по-късно след неуспешно изпълнение на корнер от Пеев тимът от Санкт Петербург организира контраатака и Дани удвои аванса на гостите с удар от 18 метра.
 
Десет минути преди края Александър Бухаров се освободи от защитник на Амкар в наказателното поле и прати топката във вратата. Иля Михальов вкара почетното попадение за домакините в добавеното време на мача.
 
Победата изкачи Зенит на първото място в класирането с 10 точки. Волга, Кубан и Краснодар са с по 9 точки. По-касно днес Волга гостува на Локомотив (Москва). Амкар е на 14-о място с 4 точки./БЛИЦ