Краля на футбола посъветва мегазвездата на Сантос Неймар да отиде да играе в Барселона. “В Англия, Италия и Германия се играе по-твърд футбол, защото съдиите позволяват. Барселона би му паснала идеално. Неймар е страхотен футболист, но няма нужния опит. За да стане лидер на националния отбор му трябва още развитие и то извън пределите на страната. Той все още не е готов да носи на раменете си националния тим", каза Пеле пред бразилските медии.

21-годишната суперзвезда на бразилския футбол е убеден, че до 2 години ще премине в европейски клуб. Договорът на нападателя със Сантос е до лятото на 2014 година, но не изключено да се стигне до негов трансфер и след Купата на конфедерациите в Бразилия това лято. Той самият ще обсъди тази възможност със семейството си.

„За мен е детска мечта да заиграя един ден в Европа. Важното е, че сега се чувствам страхотно тук и се разбирам с останалите от отбора”, допълва бразилецът.

Досега името на Неймар бе свързвано с трансфер в испанските грандове Реал (Мадрид) и Барселона, след като още на 14-годишна възраст е бил на тренировъчен лагер в Кралския клуб.