Легендата на бразилския и световен футбол Пеле обяви фаворитите си за „Златната топка” и направи сравнение между голямата звезда на Барселона Лионел Меси и съотборника му от това лято Неймар. Според Краля на футбола неговият сънародник Неймар разполага с потенциала да стана най-добър футболист в света, но все още изостава от Меси.

„Има няколко добри футболисти, но изборът за „Златната топка” трябва да е между Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Мисля, че Неймар може да бъде най-добрият футболист в света, но има играчи, които са четири или пет години пред него, като Меси например“, сподели Пеле.

„Дали Неймар ще се прeвърне в идол в Барселона, или не, е въпрос на който аз все още не мога да отговоря. Но вече казах, че според мен Неймар е един от най-завършените футболисти в света. Той няма опита на Меси или Кристиано Роналдо, но е един от най-добрите играчи в Бразилия. Въпреки това, осем месеца в Европа и в Барселона е добре за Бразилия, тъй като той ще има натрупан по-голям опит за Световното“, допълни 73-годишният бразилец.