Легендата на световния футбол Пеле стана почетен президент на футболния клуб Ню Йорк Космос, за който игра от 1975 до 1977 г.
 
В американския клуб се надяват, че Пеле ще предизвика повишен интерес към отбора и ще помогне за връщането на старата му слава.
 
За Ню Йорк Космос са играли и други знаменити футболисти като Франц Бекенбауер, Йохан Кройф, Йохан Неескенс и Джорджо Киналя.
 
Самият клуб рухна в началото на 90-те години заедно с един от първите опити за създаване на професионална футболна лига в САЩ – NPSL.
 
В момента правата на името Ню Йорк Космос се дължат от английския бизнесмен Пол Кемсли, който се надява да възроди звездната слава на клуба. Първата му стъпка към това е поканата към Пеле за почетен президент.
 
“Пеле, това е нашето лице”, обяви изпълнителният директор на Ню Йорк Космос Джо Фраг.
 
Самият Пеле не скри радостта си от предоставената възможност отново да работи за популяризирането на футбола в Северна Америка.
 
“Това е фантастично. Работим за връщането на футбола в Ню Йорк, а сега има хора, които да ни поддържат”, заяви Краля на футбола.
 
Трябва да се отбележи, че клубът от МЛС Ню Йорк Ред Булс е базиран в Ню Джърси и фактически метрополисът Ню Йорк няма сериозен футболен отбор./БЛИЦ