Бразилската легенда на световния футбол Пеле не търпя дълго и оспори рекорда на Кристиано Роналдо. Снощи нападателят на Ювентус задмина Краля на футбола във вечната ранглиста по брой голове в официални мачове за всички отбори, с чийто екипи е играл. Роналдо вкара две попадения за Ювентус при победата с 4:1 над Удинезе и вече има 758 в официални срещи за всички тимове. Пеле остана със 757 гола според повечето статистики, но не и по негово мнение.

80-годишният бразилец куриозно обнови информацията си на профила си в Instagram. Там до понеделник сутринта пишеше "Водещият реализатор в историята - 757 гола". Днес вече има нов текст - "Водещият реализатор на всички времена 1283 гола. Краля на футбола твърди, че трябва да се зачитат и головете му в неофициални срещи, отказвайки да приеме факта, че Роналдо го е задминал.

Преди няколко дни и бразилският тим Сантос не призна това, че Лионел Меси бил задминал Пеле по брой голове за един клуб - 644 за аржентинеца срещу 643 на Краля на футбола. Според ръководството на Сантос трябва да се зачитат и головете на Пеле за отбора в приятелските и неофициалните мачове, с което попаденията на бразилеца за тима стават 1091 в периода 1957-1974 година.