Кралят на футбола Пеле посъветва сънародника си Неймар да последва примера му и да остане в Сантос, вместо да преминава в някой от европейските грандове.

Най-голям интерес към новата звезда на бразилския футбол проявява Реал (Мадрид). Засега обаче 19-годишният нападател няма никакво намерение да напуска Сантос, защото иска да играе на световното клубно първенство в края на годината.

"Той може да бъде страхотен играч, като Лионел Меси или Роналдо например. В това няма съмнение. За него ще е трудно да премине в отбори от Англия или Италия, защото е много млад, а там се играе повече физически футбол. В Холандия, Франция или Испания дори ще е по-добре за него", заяви Пеле пред репортери в Лондон.

Според Пеле младият голаджия трябва да остане в Сантос поне до 2014 година, когато Бразилия ще е домакин на Световното първенство по футбол.

"Ще бъде много трудно Неймар да остане в Бразилия. Сантос е и мой отбор, а той започна кариерата си в тима. Надявам се, че Неймар ще остане до Мондиал 2014, но това ще е трудно. Той не е достигнал своя пълен потенциал, но вече е отличен играч", допълни футболната легенда. /БЛИЦ