Наставникът на Реал (Мадрид) Мануел Пелегрини помоли за търпение към изявите на Кака и заяви, че бразилецът има нужда от време за адаптация към футбола в Испания. Старши-треньорът заяви още, че не е напълно готов със стартовия състав за мача в Милано.

"През този сезон заради постоянните проблеми с контузени футболисти не мога да разчитам на едни и същи титуляри в няколко мача поред, така че все още не съм готов с определянето на стартиращите срещу Милан.

Крайното решение ще взема непосредствено преди срещата на "Сан Сиро". Този двубой е изключително важен за бъдещето и на двата отбора в турнира. Трябва да покажем най-добрата ни игра още от самото начало на дербито, пък след това ще видим какво ще стане", каза Пелегрини.

"Кака се нуждае от допълнително време, за да свикне с обстановката в Испания. Това е необходимо на всеки футболист, който отива в друга страна. И въпреки, че Кака все още не успява да покаже качествата си, които демонстрираше в Милан, той и сега е много важна фигура в нашия състав", завърши чилиецът./БЛИЦ