Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини изрази огромното си задоволство от домакинския обрат срещу Ливърпул (2:1) на Коледа. Чилийският специалист вярва, че „гражданите” могат да се преборят за първото място на Нова година.

„Победата е много важна, защото преди мача Ливърпул беше най-добрият отбор във Висшата лига и стоеше на върха. Така че ако ни бяха победили, щяха да са 4 точки пред нас на върха. Успехът е много важен, особено след като губехме с 0:1 и показахме характер да обърнем мача”, коментира след мача Пелегрини.

„Много съм щастлив от отговора на моите играчите след 0:1. Не е лесно, когато играеш срещу толкова силен отбор, който те дебне на контраатака. При 0:1 оставаше повече пространство за техните контри, но ние се защитавахме добре. Близо сме до първото място. Ще видим какво ще стане занапред, но това е само половината от сезона. Има още цял полусезон, а битката е много оспорвана между 5-6 отбора”, допълни чилиецът.

В следващия 19-и кръг на Висшата лига „гражданите” приемат Кристъл Палас. Двубоят на „Етихад” е тази събота от 17:00 часа българско време.