Старши треньорът на Малага Мануел Пелегрини трудно намираше думи след драматичното отпадане от Шампионската лига. Тимът му падна от Борусия в Дортмунд с 2:3 след два късни гола в четвъртфинален мач-реванш от турнира. Чилиецът хвърли вината за загубата върху шотландския съдия Крейг Томпсън.

“След като стана 2:1 нямаше никакво съдийство. Когато ни вкарваха головете в добавеното време, ни блъскаха с лакти и ни ритаха в наказателното поле. Съдията си замълча. При втория гол на Ройс имаше засада. И Шмелцер, и Бендер бяха в засада, но реакция от съдиите нямаше. Бяха предприети определени действия...Много сме огорчени.

Щеше обаче да бъде глупаво от наша страна да очакваме тим, наказан от УЕФА (във връзка с финансовия феърплей Малага бе наказан да не участва през следващия сезон в евротурнирите – б.р.), да бъде допуснат на полуфинал в Шампионската лига. На шотландския съдия не му достигна характер, но това вече е история. Това поражение беше твърде жестоко. Борусия се хвалят, че играели най-красивия футбол в Европа, но техните централни защитници ни мачкаха с лакти в пеналта”, заяви Пелегрини. Само преди няколко дни специалистът загуби баща си и отлетя до родината си, за да го погребе. Въпреки семейната трагедия Мануел намери сили и води Малага при гостуването в Дортмунд.