Виляреал е постигнал споразумение и ще позволи на треньора Мануел Пелегрини да поеме Реал (Мадрид), твърди испанската преса.

Мениджърът на “жълтата подводница” Хосе Мануел Янеса разкри пред националната агенция ЕФЕ, че са проведени преговори и двата клуба са постигнали споразумение.
 
Пелегрини ще замени на поста Хуанде Рамос, който в средата на сезона замени уволнения Бернд Шустер. В събота чилийският специалист обяви, че не е имал контакти за евентуална работа начело на Реал (Мадрид).
 
Говорителката на Виляреал заяви, че е имало разговори с мадридския клуб, но настоя, че няма официално потвърждение на сделката.
 
Пелегрини сътвори истинска революция с Виляреал, след като пое тима през 2004 г. През този сезон клубът завърши на пето място в Примера дивисион и ще участва в Лига Европа, бившата купа на УЕФА, през есента.
 
Реал (Мадрид) завърши на второ място след Барселона и бе елиминиран на осминафиналите на Шампионската лига за пета поредна година.
 
Според последните слухове новият президент на Кралския клуб Флорентино Перес ще представи Пелегрини като треньор на тима във вторник, а в четвъртък Кака ще бъде показан като новото звездно попълнение на “белия балет”./БЛИЦ