Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини замечта за спечелването на четири трофея този сезон, след като първият от тях вече е във витрината на „гражданите”, които обърнаха Съндърланд с 3:1 във финала за Купата на лигата през уикенда. Това бе и първа купа за чилийския специалист начело на Сити.

„Останахме единственият английски клуб, който има възможността да спечели всички състезания, в които участва. Победата над Съндърланд ще ни даде тази увереност, че можем да го постигнем. Знаем, че няма да е лесно, но ще опитаме. Подобни успехи са важни за голям клуб като Манчестър Сити. Очаквам да гледаме към един страхотен сезон за клуба, когато шампионатът приключи”, сподели Пелегрини.

„Провалът не е опция за клуб от ранга на Манчестър Сити. През миналия сезон го провалихме, но срещу Съндърланд не го направихме. Спечелихме трофей, но никой не смята, че това е достатъчно. Мисля, че този трофей може да ни донесе още няколко. Искаме да спечелим всичко. Ще се борим докрай във Висшата лига, за ФА Къп, както и ще се пробваме да направим нещо в Шампионската лига. Ще бъде много трудно, но се надявам да имаме подобрено самочувствие и да се борим докрай", допълни чилийският специалист.

Най-трудна изглежда задачата на „гражданите” да елиминират Барселона на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като вече загубиха с 0:2 на свой терен в първия мач.

Article.jpg