Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини обяви, че неговият отбор напълно заслужено се е класирал за полуфиналите на Шампионската лига. Той призна, че „гражданите“ напълно са доминирали при победата с 1:0 над ПСЖ в четвъртфинален реванш.

„Доминирахме от първата до последната минута и заслужено спечелихме. Още от самото начало показахме, че не смятаме да играем за равенство”, обяви чилиецът.

„Искахме да спечелим и заслужавахме да вкараме гол по-рано. Дузпата, пропусната от Серхио Агуеро, не бе най-хубавият момент в срещата, но след него отборът показ характер на истински гранд“, допълни Пелегрини.

„Честно казано не разбирам критиките по наш адрес. В първата ми година победихме Байерн и отпаднахме от Барселона. После отново надделяхме над баварците и пак бяхме отстранени от Барса, а сега спечелихме групата и сме полуфиналисти“, коментира мениджърът на Манчестър Сити.

„Затова не разбирам критиците или пък те не разбират, че Барселона има по-добри футболисти. Едно е сигурно, заслужаваме да играем в Шампионската лига и с Венсан Компани ще бъдем още по-силни”, каза още Мануел Пелегрини.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!