Футболната централа на Хондурас намери нов селекционер за националния отбор и назначи на този пост костариканеца Ернан Медфорд-Пеликана. 46-годишният специалист наследява Луис Фернандо Суарес, оттеглил се след отпадането в груповата фаза на Мондиал 2014 в Бразилия.

Медфорд получава договор само за една година, но при добри резултати той може да бъде удължен до световното първенство в Русия през 2018 година.

„Това не е само заместване, а процес от една година. Дали ще продължа, зависи от резултатите”, заяви Медфорд, който от 2006 до 2008 година бе начело на националния тим на родната си Коста Рика.

Ернан Медфорд е легенда на Коста Рика. С екипа на националния отбор той участва на Мондиал 90 и отбелязва първия гол за родината си на световно първенство. Медфорд е участник и на Мондиала през 2002 година в Япония и Корея. Наричат го Пеликана. Любопитното е, че неговата кариера като футболист в Европа започва на Балканите. 1990 година нападателят играе половин сезон в Динамо (Загреб), след което носи фланелките на Рапид (Виена), Райо Валекано, Фоджа и други. 

Като треньор е бил начело на няколко клубни отбора, включително и на националния тим на Коста Рика.