Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола е недоволен от нападението на отбора. Независимо че в последните си три мача от Бундеслигата шампионът е вкарал 18 гола. През седмицата обаче баварците отбелязаха само две попадения във вратата на Айнтрахт (Брауншвайг) в турнира за купата на Германия. В събота лидерът среща Хановер само четири дни преди реванша с Шахтьор (Донецк) (0:0) от Шампионската лига.

"Трябва да се справяме по-добре в атака. В защита сме невероятни. Противниците получават два няколко шанса. Да, в последно време вкарахме много голове, но това е така, защото играчите ни са много добри. Като цяло обаче има какво да се желае още от нападението", коментира испанският спец.

"Защитите на Хановер и Шахтьор са коренно различни. Затова и няма как да заложа на една и съща тактика. Но нека първи да мислим за Бундеслигата, защото все още остават потенциални 33 точки за печелене. Вофлсбург ни диша във врата, на само 11 точки. Наясно сме с този факт. За мача с Хановер е нужна пълна концентрация, защото нямахме много време да се подготвим. Ще избера най-доброто, с което разполагам в момента", добави Гуардиола.