ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Защитникът на Португалия Пепе започна титуляр и игра цял мач при победата с 2:0 срещу Уругвай от група Н на Световното първенство в Катар. Така той записа името си в историята, като стана най-възрастният футболист (39 години и 275 дни), който е носил екипа на Португалия в мач от световни първенства финали. Досега рекордът се държеше от Витор Дамаш, който участва на Световно през 1986 година в Мексико на 38 години и 8 месеца.

Пепе стана и третият най-възрастен полеви футболист, участвал на световни първенства. Пред него в тази класация са само легендарният Роже Мила, който игра за Камерун на 42 години и 39 дни, както и капитанът на Канада Атиба Хътчинсън, който само преди дни игра за "кленовите листа" в Катар на 39 години и 292 дни.

Ако в класацията включим и вратарите обаче там има доста по-сериозни рекордьори. Начело е египтянинът Хасан Ел-Хадари, който игра за своята родина на Световното в Русия през 2018 година на 45 години и 161 дни, а след него се нарежда колумбиецът Фарид Мондрагон (43 години и 3 дни).

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!