Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес сподели по време на официалната церемония по изпращането на Икер Касияс, че си тръгва най-добрият вратар в историята на клуба. Босът призна, че е искал 34-годишният страж да завърши кариерата си на „Сантяго Бернабеу”, но самият той е решил да премине в Порто.

„В продължение на 25 години Касияс успя да спечели нашето уважение. Той винаги е имал безупречно поведение. Отива си най-добрият вратар в историята на Реал (Мадрид) и въобще на испанския футбол. Икер си отива, защото така реши той самият. Никой от Реал (Мадрид) не го е принуждавал да си ходи. Имаше една оферта и ни помоли да я приемем. Разбирам го, че иска да премине към нов етап. Разбирам го“, започна Перес.

„Феновете припознават Касияс като един от най-значимите играчи в историята на клуба. Касияс сам пожела по-скромно изпращане. Аз го помолих да дойде. Имаме добри отношения. Никога не сме имали проблеми с него. Трудно е да се намери друг футболист, който е бил в продължение на 25 години в един отбор, каквато е ситуацията с Касияс. Има хора обаче, които използват всяко нещо, за да го насочат към мен“, коментира босът във връзка със скандирания на някой фенове, призоваващи го да подаде оставка заради напускането на Касияс.

„Де Хеа е голям вратар, но принадлежи на Манчестър Юнайтед. Ние поддържаме приятелски отношения с този клуб. Мога да кажа само, че Касияс е незаменим“, каза още Перес във връзка с информациите за евентуалното привличане на Де Хеа.