Пауло Дибала даде първата си пресконференция като играч на Рома. Аржентинецът е перлата в лятната селекция на „вълците“ и очакванията към него от тифозите в Рим са огромни. Самият Дибала обаче не бърза да дава големи обещания.

„Твърде рано е да се говори за Скудетото. Има голямо желание от страна на всички, миналата година Рома спечели много важен трофей в Лигата на конференциите и това дава оптимизъм, че този отбор е способен на нещо голямо. Рома израсна много през последните години с играчите, които пристигнаха заедно с треньора Моуриньо. Имаме цели, всеки обича да побеждава, мислим мач за мач и в края на сезона ще видим къде сме в класирането“, каза Дибала пред репортерите.

Аржентинецът разкри, че няма да се радва, ако отбележи гол на бившия си отбор Ювентус, където игра през последните седем сезона.

„Прекарах страхотни години в Юве, нормално е да не се радвам, ако им вкарам с екипа на Рома. Защо не останах в Торино? Имахме споразумение за нов договор през миналия октомври, след това клубът ме помоли да изчакаме и през март ми съобщиха, че не съм част от плановете за бъдещето. Проблемът не беше финансов, просто клубът и треньорът така решиха“, каза Дибала.

Той няма търпение да се срещне с тифозите на Рома на официалното си представяне пред тях тази вечер в центъра на Рим.

„Феновете на Рома са много темпераментни и винаги са близо до отбора. Нямам търпение да ги срещна“, добави аржентинецът.