Перу спечели третото място и бронзовите медали на турнира Копа Америка, след като победи с 4:1 Венецуела. Перуанците поведоха с 2:0 с голове на Уилям Чироке (42) и Хосе Паоло Гереро (64), а Хуан Аранго се разписа за Венецуела в 78-ата минута. В последната минута обаче Гереро разби окончателно надеждите на Венецуела с второто си попадение в двубоя, а в третата минута на добавеното време нападателят оформи своя хеттрик за крайното 4:1. Венецуела завърши мача с 10 души, след като в 59-ата минута Томас Ринкон получи директен червен картон.

Първата сериозна голова опасност беше пред вратата на Перу, в 4-ата минута Джанкарло Малдонадо стреля над вратата, пазена от Раул Фернандес. Перу обаче постепенно започна да доминира на терена и в 42-ата минута Уилям Чироке откри резултата. Той се разписа след чудесна комбинация с героя на "инките" Хосе Паоло Гереро.

Само две минути след почивката Мику пропусна отличен шанс да изравни резултата, а в 59-ата венецуелците останаха с човек по-малко. Томас Ринкон влезе грубо в краката на Карлос Лобатон и беше изгонен от рефера с директен червен картон. Лобатон трябваше да бъде принудително сменен. В 64-ата минута Чироке асистира на Гереро, който с мощен изстрел отблизо направи резултата 2:0. В игра за Венецуела се появи опитният Хуан Аранго и в 78-ата минута с чудесен изстрел изпрати топката в мрежата зад Раул Феррандес след асистенция на Ороско за 1:2. Четири минути след това Венецуела пропусна златен шанс да изравни резултата. След изпълнение на фаул на Аранго, Габриел Сичеро от няколко метра не успя да уцели вратата.

В 90-ата минута Гереро се пребори за топката с бранител на Венецуела и с хубав изстрел не остави шансове на вратаря Рени Вега за 3:1. В третата минута на добавеното време неудържимият Гереро с шут отблизо оформи крайното 4:1, реализирайки петия си гол от началото на турнира.

Днес от 22:00 часа българско време започва финалът, в който съперници са Уругвай и Парагвай./БЛИЦ