Звездата на националния отбор на Чехия и Челси Петър Чех даде пресконференция преди световната квалификация срещу България в Прага. Двубоят е на 16 октомври (вторник) от 21:00 часа българско време. До момента чехите направиха равен с Дания и победиха аутсайдера Малта. Нашите имат победа над Армения и две равенства – срещу Италия и Дания, като всичките ни три двубоя бяха в София.

“Този двубой може значително да изясни ситуацията в нашата група. За българите срещата до голяма степен ще бъде повратна точка в квалификациите. Ако ние победим, това ще означава, че те ще бъдат със седем загубени точки от четири мача, а това е много. Това е една от тези срещи, които могат да направят разлика. Победим ли, изхвърляме ги от борбата", смята Чех.

Стражът на европейския клубен шампион е доволен не само от равенството 1:1 между България и Дания в София в петък, но и от червения картон на Иван Бандаловски. "Те ще бъдат принудени да направят промени в титулярния си състав, което е добре за нас. Ако вземем трите точки, ще се изравним на върха на класирането с Италия, което е нашата цел след три мача", каза още стражът на Челси./БЛИЦ