АЕЛ (Лимасол) с Ивайло Петев и Станислав Генчев докосва титлата в Кипър след изключително драматична победа с 3:2 при гостуването на Омония (Никозия). Воденият от българския треньор тим успя да осъществи обрат от 0:2 до 3:2 в своя полза и по този начин остана на първото място в класирането. Попаденията, донесли така важната победа на АЕЛ паднаха в 87-ата и 93-ата минути. След успеха АЕЛ събра 81 точки кръг преди края. Тимът на Ивайло Петев води с 5 пред втория Аполон (Лимасол) и вече не може да бъде достигнат от този съперник. С шансове за титлата обаче е третият в класирането АПОЕЛ (Никозия), който изостава на 6 точки от върха, а утре приема Анортозис, след което гостува на АЕЛ. Именно сблъсъкът на 17 май може да бъде решителен за шампионската титла в Кипър. Още утре обаче Петев и момчетата му имат шанс да извоюват златото, ако АПОЕЛ не победи Анортозис.

Мачът в Никозия стартира лошо за АЕЛ. Андре Шембри откри за Омония през първото полувреме, а Йоанис Шадживасилис удвои аванса в началото на втората част и по всичко изглеждаше, че Петев и футболистите му ще допуснат втора поредна загуба след домакинското 0:1 срещу Аполон (Лимасол) преди седмица.

Веднага след втория гол обаче, голмайсторът Шадживасилис бе изгонен с втори жълт картон, което все пак вдъхна надежди на тима на Петев, за който Станислав Генчев остана на резервната скамейка. Еду Ориол върна едно попадения в 59-ата минута. Драмата настъпи в края. АЕЛ се втурна в атака и в 87-ата получи право да изпълни дузпа, която бе реализирана от Жорже Монтейро за 2:2. В 93-ата минута пък младокът Ембало донесе пълния обрат на гостите - 2:3, както и ценните три точки.