Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев е направил доста изненадващ избор в анкетната си карта за носител на „Златната топка” за 2015 година. Петев не е включил победителя Лионел Меси в тройката си, стана ясно, след като ФИФА публикува пълните резултати от гласуването на своя сайт. Българският специалист е посочил на първо място Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид) и след него Андрес Иниеста (Барселона) и Томас Мюлер (Байерн).

Капитанът на националния ни тим Светослав Дяков пък почти е познал призовата тройка, след като е посочил Меси като победител, а след него е наредил Роналдо и Андрес Иниеста.

Българският представител на медиите с право на глас Михаил Савов също е гласувал за победителя Меси, а след него е поставил Роналдо и голмайстора на Байерн Роберт Левандовски.

Петев не е единственият национален селекционер, който не е включил победителя в своята анкетна карта. Селекционерът на Пакистан Башер Ал Шамлан Мохамед Шамлан Мубарак е гласувал за Ариен Робен от Байерн, следван от звездите на Реал (Мадрид) Карим Бензема и Кристиано Роналдо.

ВИЖТЕ КОЙ КАК Е ГЛАСУВАЛ ПО СВЕТА ЗА "ЗЛАТНАТА ТОПКА"
- ТУК!