ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Бившият треньор на българския шампион Лудогорец Ивайло Петев е спряган от хърватските медии като основен фаворит за нов старши треньор на местния първенец Динамо (Загреб). Българският специалист е нареден до имена като бившия наставник на Вердер Томас Шааф, аржентинеца Ектор Купер, италианската легенда Валтер Дзенга, Алберто Мелезани и Едуардо Рея, които също са спрягани да поемат Динамо.

Според източници на хърватските медии Ивайло Петев е сред основните конкуренти за поста, а босът на Динамо (Загреб) Здравко Мамич сериозно обмисля варианта да наеме българина.

Динамо (Загреб) имаше интерес към Петев още преди година, когато хърватският първенец се нуждаеше от гол в добавеното време, за да елиминира Лудогорец и да се класира за Шампионската лига. Тогава обаче българският специалист предпочете да остане начело на разградчани.

Конкуренцията за Петев си е доста сериозна. Германецът Томас Шааф, водил дълги години Вердер (Бремен) е сред най-желаните треньори в анкета на „Вечерни лист“. Той е следван от италианеца Едуардо Рея, който за последно бе начело на Лацио и има опит в Хърватска начело на Хайдук (Сплит).

Петев идва на трето място, а след него се нареждат аржентинецът Ектор Купер, водил за последно турския Ордуспор, легендарният италиански вратар Валтер Дзенга, подвизавал се в Ал-Насър, и Алберто Малезани, водил до миналия сезон Палермо.

Шансовете на Петев се вдигат от факта, че преди няколко месеца се засече с брата на Здравко Мамич - Зоран по време на финала за Купата на Румъния.

112_1.jpg