Воденият от Ивайло Петев АЕЛ (Лимасол) се озова на върха на класирането в кипърското първенство, след като в мач от 11 кръг се наложи с 3:0 над последния в класирането Алки.
 
Едмар Силва откри резултата в 36-ата минута след центриране на Николао. Пет минути по-късно Орландо Са си спечели дузпа, която превърна в гол. За нарушението Христофидис получи втори жълт картон и беше отстранен от игра.
 
Вдъхновени от аванса и численото си предимство играчите на Петев притиснаха съперника през второто полувреме, но успяха да стигнат до нов гол едва в добавеното време на мача. Орландо Са се разписа след самостоятелна акция.
 
С третата си поредна победа АЕЛ (Лимасол) събра 24 точки и излезе начело в класирането. Със същия актив са Аполон (Лимасол) и Ермис, като Аполон може да излезе първи, ако в понеделник победи АЕК (Ларнака) като гост. Алки е последен с -11 точки.

Ивайло Петев пое АЕЛ (Лимасол) в края на октомври след неуспешния опит да поеме “Левски”, където при представянето си беше съблечен от феновете на “сините”.
 
В Кипър специалистът заяви, че не е избягал от страх от България, а е приел предоставения му шанс. Още тогава той заяви, че целта му е първото място в класирането.
 
В първия си мач начело на кипърския тим  (2 ноември) Петев записа равен с Ермис (Арадипу), но след това записа три поредни победи.