Хърватският гранд Динамо (Загреб) започна днес лятната си подготовка, а българският треньор Ивайло Петев отсече пред медиите в страната, че клубът ще стане шампион. Динамо завърши изминалия сезон на второ място и прекъсна серията от 11 поредни титли.

"Днес, на първата тренировка на отбора, ние знаем накъде вървим и как. Наясно сме какво се обърка през миналия сезон. Много, много съм мислил затова. Така че отново повтарям, поемам си отговорността. Но от друга страна това, което се случи миналата година, ни е урок, който не бива да допускаме да се повтаря. Не ме интересуват нито Риека, нито Хайдук. Ще видите, че в края на сезона шампион ще бъде Динамо (Загреб). Мене ме вълнува единствено Динамо. Ако играем, както искам, няма кой да ни победи“, уверено каза Петев.

"Всички играчи ще получат своя шанс в началото на подготовката. Единственият критерий за това кой играе и кой не ще бъде показаното на терена. Очаквам да се подготвим добре за началото на първенството и за мачовете от Европа“, допълни българският специалист.