Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев обеща да праща повиквателни за Валери Божинов, ако нападателят покаже добри игри в сръбския гранд Партизан. „Гробарите” започват участието си в Шампионската лига утре вечер от 21:45 часа българско време с домакинство срещу грузинския Дила Гори във втория квалификационен кръг.

„Валери ще оправдае големите очаквания на феновете на Партизан и ще потвърди, че е футболист от висока класа. Ако в кариерата си играл за Фиорентина, Ювентус и Манчестър Сити, значи няма как да нямаш отлични качества. Аз познавам отлично тези качества и затова очаквам Валери да има успех в Партизан", заяви Петев пред сръбския вестник "Новости".

"Ако той оправдае очакванията ми за играта си, ще получи повиквателна за националния отбор. Партизан е отбор с голямо реноме. Ако той играе добре, няма причина да не бъде повикан в националния отбор. Това ще е добре и за Божинов, и за клуба му и за националния отбор. Валери има много какво да предложи и съм сигурен, че феновете на Партизан ще се убедят в това", допълни треньорът.