Новият селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев се изказа със самочувствие след огромния скандал около избора му, че ще покаже на всички критици, колко много грешат в преценката си. Фенове и легенди на футбола в страната не приемат назначението на Петев от местната федерация пред Сергей Барбарес, който е местен любимец.

„Следвах всичко,което се пишеше и не разбирам тези хора, но тези критики са по-скоро моят мотив да постигнем добри резултати. Ще се опитам да успокоя всички, които смятат, че не трябва да бъда селекционер на Босна. Надявам се, че с резултатите ни ще им покажат, че са грешили”, сподели Петев в първото си интервю като селекционер на Босна и Херцеговина.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Най-важното е да създадем положителна атмосфера в тима. Ето защо ще посетя лично всеки един играч и ще разговарям открито с тях преди да се съберем официално, защото само така можем да се надаваме на успех. Не мога да приема резултатите, които тимът на Босна и Херцеговина е имал през миналата година. Невъзможно е отборът да не е постигнал никакви победи с тези играчи. Не е нормално Босна да записва такива резултати като миналата година. Ще трябва да направим анализ и да разберем какъв е бил проблемът, за да го отстраним навреме и да сме готови за първите мачове”, допълва Петев.