Българският треньор Ивайло Петев се сбогува с играчите си в АЕЛ Лимасол. Бившият наставник на Лудогорец е на крачка от раздяла с кипърския тим, като в момента само се водят преговори за размера на неустойката, която специалистът ще получи. Според кипърските медии Петев е поискал 90 000 евро, за да се съгласи на разтрогване по взаимно съгласие.
 
Треньорът, който имаше злополучен еднодневен престой като треньор на „Левски“, белязан със събличането му от феновете по време на пресконференция, проведе днешната тренировка на АЕЛ Лимасол. На нея той се сбогува с играчите на тима: „Пожелавам ви успехи в бъдеще. В следващите дни ще имате нов треньор, а аз ще си тръгна. Все пак утре ви очаквам на тренировка“.
 
Ръководството на АЕЛ Лимасол иска да се раздели с 39-годишния българин заради слабите резултати на тима. През този сезон „жълто-сините“ имат само три победи в 9 мача и заемат пето място в класирането с 13 точки, на 10 от лидера АПОЕЛ (Никозия). През миналия сезон АПОЕЛ и АЕЛ играха решителен мач за титлата, в който тимът от Никозия извоюва шампионските медали. Според информациите от Кипър фаворити за поста на Ивайло Петев са Христакис Христофору и Андреа Софоклеус.