Продължава фурорът на Ивайло Петев в Кипър. Воденият от българския треньор АЕЛ (Лимасол) завърши наравно 2:2 с шампиона АПОЕЛ (Никозия) в интригуващ мач от 14-ия кръг. По този начин тимът на Петев остава на върха в класирането с 34 точки, докато вторият Аполон (Лимасол) е с 2 точки по-малко, след като направи 1:1 у дома с Анортозис. АПОЕЛ пък е трети с 30 точки.

В гостуването на шампиона избраниците на Петев откриха резултата още в 6-ата минута чрез Хорхе Филипе Монтейро. В средата на първата част само за 3 минути домакините сътвориха пълен обрат. Ветеранът Статис Алонефтис изравни в 26-ата, а след това Густаво Мандука направи 2:1 от дузпа.

В 34-ата минута Орландо Са реализира за АЕЛ - 2:2. През втората част и двата тима имаха шанс за победен гол, но така и не успяха да отбележат и срещата приключи без победител.

АЕЛ доигра мача с човек по-малко, след като Естебан Сакети бе изгонен в 81-ата минута.

След днешното равенство Петев продължава да не познава вкуса на загубата начело на АЕЛ. Българинът дебютира с равенство, след което записа 6 поредни победи, за да се стигне до "хикса" с АПОЕЛ (Никозия).