Специя гарантира мястото си в италианската Серия "Б", след като обърна и надви Венеция с 2:1 в последния 38-и кръг, а българският национал Петко Христов записа пълни 90 минути за победителите.

Джей Идзес даде аванс на Венеция в 17-ата минута, като това бе единственото попадение за първото полувреме. Специя започна по-силно втората част и в 57-ата минута Франческо Пио Еспозито възстанови равенство. Победният гол за Специя бе дело на Аркадиуш Река в 61-вата минута.

След този успех Специя завършва на 15-то място с актив от 44 точки, докато Венеция остави трети със 70 точки и ще играе бараж за влизане в Серия "А".

Другият български представител в Серия "Б" Валентин Антов пък влезе на старта на второто полувреме при успеха на Кремонезе с 3:0 над Читадела. Тимът на Антов завърши четвърти с 64 точки и ще мине през плейофите за влизане в елита на Италия.

Младежкият национал на България Димо Кръстев, който е собственост на Фиорентина, остана извън групата на Фералпизало, който вече изпадна. Тимът претърпя поражение с 0:1 от Тернана в последния кръг.