Пет сериозни конкуренти са проявили интерес към купуването на Манчестър Юнайтед, пише „Дейли Мейл“. „Червените дяволи“ бяха поставени на тезгяха от настоящите собственици – семейство Глейзър, през ноември 2022 г., след като американската фамилия стана обект на сериозни протести от страна на феновете.

Операцията по продажбата на клуба е поверена на американската банкова институция „Рейни Груп“. Крайният срок за подаване на оферти е 17 февруари. Семейство Глейзър очаква да получи 6 милиарда паунда за мажоритарния пакет от акции в Манчестър Юнайтед, но се счита, че сделка по продажбата най-вероятно ще се осъществи за сума в порядъка на 4,1-4,6 милиарда.

Първият проявил интерес към акциите на „червените дяволи“ бяха технологичният гигант „Епъл“ съвместно с испанския милиардер Амансио Ортега. След това се заговори за консорциум, воден от бившия футболист на клуба Дейвид Бекъм.

Британският милиардер и дългогодишен фен на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф също има интерес към мажоритарния пакет от акции. Наскоро се появи информация, че оферта се готви от катарски богаташи, които не са свързани с инвестиционния фонд, притежаващ ПСЖ. Счита се, че петият кандидат са саудитски милиардери, различни от собствениците на Нюкасъл, които вече са поръчали проверка на финансовото състояние на „червените дяволи“.