Петър Чех се завърна в игра на 38-годишна възраст. Бившият чешки национал прекрати кариерата си през лятото на 2019 г. и беше назначен за технически съветник на Челси.

През този сезон Чех обаче беше картотекиран от „сините“, за да бъде опция при проблеми с другите вратари. Снощи той започна титуляр за тима на Челси до 23 години срещу Тотнъм в шампионата на тази възрастова група, където е позволено да се ползват ограничен брой по-възрастни играчи.

Треньорският щаб на младежкия тим не искаше титулярният страж Лукас Бергстрьом да играе два мача в рамките на 48 часа.

Английските медии отбелязват, че Петър Чех е направил голям гаф още в третата минута, което е довело до гол за „шпорите“. При върната назад топка ветеранът не успял да я уцели добре и тя излязла в корнер. След неговото изпълнение защитникът на Тотъм Джубрил Окедина се разписва. Скоро след това Дейн Скарлет удвоява.

За щастие на Петър Чех тимът му успява да постигне обрат и да спечели с 3:2. Майлс Пърл-Харис бележи победния гол. Чехът, който за последно игра професионален футбол през 2019 г. с екипа на Арсенал, изрази готовност да застане под рамката и за първия отбор на Челси, ако Франк Лампард има нужда от услугите му.