Петър Витанов направи неофициален дебют за новия си отбор Беверен в контролна среща срещу Вестерло, загубена с 1:2. 

Полузащитникът изработи гола за своя тим, след като пусна отличен пас между линиите в защитата на Дженте Мертенс. Мертенс, останал сам, не се поколеба и прати хубаво топката над Гилекенс във вратата за 1:0. Малко по-късно Салех, отново след подаване на Витанов, имаше възможност да удвои, но ударът на нападателя мина встрани, макар да беше изведен очи в очи с Гилекенс.

За гостите на терена излезе още един българин – Едисон Йорданов, а двамата се познават добре от съвместните им участия в националния отбор. Вестерло опита да потърси изравнително попадение още преди края на първата част. За гостите именно удар на Йорданов мина встрани.

Витанов остана на терена едно полувреме и след това отстъпи мястото си на каращия проби Мустафа Коне.

След почивката бяха направени доста смени, а гостите обърнаха развоя на срещата с голове на Шадли в 48-ата минута и на Алкосер в 63-ата. 

Във второто ниво, което се нарича Чалъндж Про-лига, Беверен заема 7-о място с 32 точки в среща от 21-ия кръг ще приеме Лиерс в събота от 17:00 часа. 

При успех отборът на българина има шанс да влезе в местата, даващи право на плейофи за промоция в елитната Джупилер-лига.