Защитникът на Амкар Петър Занев даде интервю пред клубния сайт. Бранителят се контузи в края на 2013 г. при равенството със Зенит (1:1). Българският национал вече се включи в зимната подготовка. Занев до травмата беше сред основните играчи в схемата на Амкар и е българинът с най-много игрови минути, изпреварвайки Благой Георгиев, Георги Пеев и Захари Сираков. В момента в Амкар се изявяват още трима българи - Георги Пеев, Благой Георгиев и Захари Сираков. Преди години там играеше и Мартин Кушев.

Юношата на Пирин не е тренирал от три месеца. “Изкарах период на лечение в Германия. Проведох там физио и иглотерапия, възстановителен масаж. Немските лекари потвърдиха диагнозата на клубнита медици. За травма, подобна на моята, е нужна предомно почивка. След това продължих лечение в специализирана клиника в София.

“Вече се чувствам добре и започвам да тренирам лека-полека. Постоянно подържах връзка със старши треньора и главния лекар на Амкар. Чакам с нетърпение да се завърна на терена. Съпругата ми Стаси през цялото време беше близо до мен, подъжаше ме, както може”, заяви Занев.