Централният защитник на Барселона Жерард Пике би искал да приключи кариерата си в каталунския клуб. Испанският национал заяви, че никога повече не би искал да облича екип на който и да е било друг отбор. Юношата на каталунците прекара няколко години в Манчестър Юнайтед и един сезон под наем в Сарагоса, преди да се завърне в родния си клуб.

“Ще се откажа като играч на Барселона. Не знам кога точно, но колкото по-късно, толкова по-добре. Сигурен съм в това, не мога да си представя как ще облека фланелката на друг отбор”, заяви Пике пред “Марка”.

“Ако след година видя, че не съм на необходимото ниво, ще се откажа на 29-годишна възраст. Единственото име, което свързвам с футбола е това на Барселона. Спечелихме Примера дивисион този сезон, защото дойде един момент, в който осъзнахме, че можем единствено да продължаваме напред и можем да победим всеки. Заради това сме и на два финала. Няма да спираме сега, трябват ни две победи в оставащите два мача, за да завършим годината перфектно”, допълни бранителят.

Пике има спечелени с Барса пет титли на Испания, две Купи на Краля, четири Суперкупи на страната, два трофея в Шампионската Лига и по две световни клубни титли и Суперкупи на Европа.