Защитникът на Барселона Жерар Пике отговори на много въпроси, свързани с провала в последните мачове. "Може би това не е най-добрият ни сезон, но се върнахме срещу Атлетик Билбао. Показахме характер срещу отбор, който се бори за участие в Шампионската лига. Няма извинение за представянето ни в последните мачове. Това не бе желано от никого. Главните виновници сме ние. Смятам, че Мартино няма никакви заслуги за това. Той дойде в последния момент и се труди здраво”, обясни Пике.

Защитникът защити и Лионел Меси, срещу когото се изсипаха доста критики след отпадането от Атлетико Мадрид и загубата от Гранада: "Той е най-добрият играч в историята. Не ми се побира в главата как може да го критикуват. Благодарение на него сме постигнали толкова много успехи. Лео обича клуба, града”.

„Ние сме Барселона и сме страхотно семейство. Когато обаче не спечелим Шампионската лига, всички заслужаваме критики. Лично за себе си мога да кажа, че опитах да играя на финала за Купата, минах изследвания, но не успях", допълни Пике./БЛИЦ