Невръстно петгодишно дете направи нещо, което стопли сърцата на цяла футболна Англия в тежкото време на пандемията от коронавирус.

Малкият Даниел е голям фен на Лийдс, а любимият му играч е защитникът Бен Уайт, който е в тима под наем от Брайтън. Момчето много иска бранителят да бъде закупен от Лийдс и затова написа писмо до ръководството клуба, който държи правата на 22-годишния играч. В него малкия Даниел предлага джобните си пари, за да се осъществи трансфера.

Писмото е адресирано до изпълнителния директор на “чайките” Пол Барбър:
“Скъпи Пол, аз съм на пет години и съм фен на Лийдс. Пиша ти това писмо във връзка с ваш играч, който в момента е под наем при нас. Става въпрос за моя любим футболист Бен Уайт. Ако е възможно, може ли моля, моля, моля да купим Бен след края на сезона. Преброих всичките спестявания в касичката си и имам 15 паунда и седем пенса, ако това помага”, казва в писмото си Даниел.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

“Благодаря ти за писмото и щедрото предложение относно Бен Уайт. Много е мило от твоя страна да предложиш личните си пари, за да помогнеш на своя клуб, и очевидно имаш доста добро око за таланта – може би футболен скаут ще е бъдещата ти професия. Обмислихме сериозно предложението ти, но нашият треньор Греъм Потър и техническият директор Дан Ашуърт считат Бен за изключително важна част от бъдещите ни планове, така че, за съжаление, няма как да го продадем на Лийдс в този момент”, гласи отговорът на босът на Брайтън.