Суеверието е неизменна част от кариерата на всеки футболист. Дали това помага на представянето или не, е спорно, но е факт, че някои от играчите наистина имат меко казано странни ритуали. Пример за това е капитанът на Челси Джон Тери, който за късмет се облекчава в един и същ писоар на "Стамфорд бридж" преди всеки домакински мач.
"Свещеното" за Тери място е от дясната страна на съблекалнята. Интересното разкритие за хигиенните навици на железния защитник направи съотборникът му Франк Лампард, който пред "Дейли мейл" сподели, че винаги влиза в положение и пуска Тери пред себе си. "Когато го видя, че идва, аз го пропускам пред себе си, защото капитанът трябва да е готов за мача", шеговито заяви Лампард.

"Вярно е. Наистина използвам един и същ писоар. Чуждите играчи в отбора не разбират защо чакам зад тях, когато има толкова свободни места наоколо", призна Джон Тери.

Ритуалът изглежда дава резултат, след като Челси определено е във възход. Лондончани са на върха във Висшата лига и продължават напред за ФА Къп и Шампионската лига./ БЛИЦ