Селекционерът на националния отбор на Чили Хуан Антонио Пици коментира поражението на тима си с 0:1 от Германия на финала на Купата на конфедерациите. Той изрази удовлетвореност от играта на чилийците, но призна, че отборът има проблем с реализирането на положенията си.

„Въпреки нашето разочарование, аз съм сигурен, че показахме най-доброто, на което сме способни. Можем да бъдем доволни като спортисти. Играхме добре, показахме хубав стил. Да, загубихме решителния мач, но се убедихме, че можем да бъдем равностойни на най-добрите отбори в света. Не мисля да променяме стила си. Ще продължим да атакуваме, да играем на висока скорост и да прилагаме интензивна преса. Тази загуба няма да ни промени.

Голът промени всичко. Съперниците почувстваха увереност и сила. Попадението улесни задачата им. Естествено, проблемът е, че ние не вкарахме. Много пъти бяхме на крачка от гола, но... Който не вкарва, той не може да спечели. Трябва да работим над това, над реализирането на положенията“, коментира аржентинският селекционер на Чили.
РУМЕН ПАЙТАШЕВ, СПЕЦИАЛНО ЗА БЛИЦ ОТ РУСИЯ 

КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - ТУК!!!