Българинът Ивайло Георгиев е преживял екшън с привърженици на Барселона снощи. 28-годишният мъж живее от 5 години в Лондон и почти не пропуска мачове на любимия си тим Челси. Иво и още трима негови приятели – двама англичани и един хърватин, тръгнали вчера сутринта от британската столица за Барселона, където тази вечер е първият полуфинал от Шампионската лига между каталунците и Челси. След като се настанили в хотела, феновете решили да отскочат до “Камп Ноу”, да разгледат празните трибуни и да си направят снимки. На стотина метра от стадиона обаче те били пресрещнати от група ултраси на Барса, повечето от които пияни. Ето какво разказа Ивайло Георгиев пред БЛИЦ:
“Аз бях цивилно облечен, но единият от англичаните и хърватинът Роберт бяха с фланелки на Челси. Като ни видяха, каталунците, които се намираха на отсрещния тротоар, взеха да ни освиркват и да ни показват средни пръсти. Ние само им помахахме, но двама от тях започнаха да ни замерват с камъни и тръгнаха да ни гонят. Ние хукнахме да бягаме, но единият бе доста бърз и спъна Роберт на земята. Взе да го рита, но през това време от минаващи наблизо автомобили се чуха клаксони и фенът на Барса се върна при приятелите си. Добре стана, че се разминахме само с това.”
Иво е завършил икономика в София, но от 5 години си изкарва прехраната в Лондон, където работи като доставчик в огромен хранителен магазин./БЛИЦ