Футболната Асоциация в Англия може да отнеме точки на Челси заради трансферната сага около хърватския полузащитник на Тотнъм Лука Модрич. Ръководството на „шпорите” обяви, че ще сезира Лигата за действията на “сините”. Председателят на Тотнъм Даниел Леви е възмутен от това, че Челси е направил обществено достояние интереса си и дори подробности около предложението за футболиста. По-рано тази седмица стана известно, че от "Стамфорд Бридж" са направили оферта за Модрич в размер на 22 млн. паунда. Предложението е било отхвърлено, но самият играч след това заяви, че иска да премине в клуба на Роман Абрамович.

“Дейли Мирър” съобщава, че Тотнъм има намерение да подаде официална жалба и ако "сините" бъдат признати за виновни в незаконно примамване на играча, не е изключено да бъдат наказани с отнемане на точки.

През 2005 г. Челси беше глобен с 300 хиляди паунда заради скандално подписване с Ашли Коул. По-късно забраниха трансферите в клуба от Лондон заради примамване на френския нападател Гаел Какута./БЛИЦ