Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра може да се озове в затвор заради хомофобски коментари, след като „червените дяволи“ надвиха ПСЖ на „Парк де Пренс“ с 3:1 миналия месец и елиминираха парижани на 1/8-финалите в Шампионската лига заради повече голове на чужд терен. Приятелят на Димитър Бербатов и бивш френски национал се израдва тогава невъздържано и това бе документирано с видео, което стана много популярно в социалните мрежи.

Видеото показва как бившият играч на "червените дяволи" и още един мъж отговарят на провокации от фенове на парижани.

"Спрете да подкрепяте отбор, който никога няма да спечели нищо. ПСЖ, вие сте гейове! Деца, които са ми чистили обувките и дори нямат сперма все още, играха срещу вас", казва бившият френски национал в клипа.

Сега правозащитната организация „Роуг Дайрект” инициира съдебно дело по случая.

„Не искаме обидите от един бивш капитан на Франция да бъдат подминати току-така. Много хора го слушат, особено сред подрастващите. Санкциите и образцовите наказания трябва да бъдат налагани на онези, които си мислят, че могат да обиждат хора на база сексуалната им ориентация. Това е неприемливо и наказуемо от закона. Ако г-н Евра не разбира колко сериозни са били думите му, искаме съдия да му го напомни”, заяви говорителят а организацията Жулиен Понтес.

Ако Патрис Евра бъде признат за виновен, той би могъл да влезе в затвора и да плати глоба до 40 хиляди евро.