Европейският шампион с Португалия Жоао Марио взриви световния футбол с изказване, което рядко можем да чуем в Западна Европа.
 
Халфът се оплака в родината си от отношението на ръководството на Интер към него. През 2016 година "нерадзурите" платиха 40 милиона евро на Спортинг (Лисабон) за правата му, но той не успя да се наложи в състава. Марио първо беше преотстъпен на Уест Хям, а сега е под наем в Локомотив (Москва).
 
“Не можех да тренирам или да играя в контроли като всички други. Тренирах самостоятелно с Мауро Икарди. Не разбирам тяхната позиция, защото платиха 40 млн. евро, за да ме купят, а се отнасяха с мен като с дете от дубъла или юношеския тим. Беше презрително!", недоволства Марио пред португалския вестник "А Бола".

"Озовах се в по-малко стабилен клуб от Спортинг (б.р. - първият му клуб в професионалната кариера), но с голямо объркване, треньорски смени и лошо организиран сезон. Съжалявам, че повече неща се случиха извън терена, отколкото на него”, заяви Марио пред португалския “А Бола”.

Реакцията му предизвика множество коментари в медиите и социалните мрежи. Мнозина твърдят, че Жоао се осмелява да говори такива неща, с което влиза в историята. Други обаче смятат, че вината си е изцяло негова, тъй като не е успял да оправдае многото пари, платени за правата му.