Президентът на УЕФА Мишел Платини похвали Английската футболна асоциация за усилията й да се справи с футболното хулиганство. Платини говори около 48 часа след ексцесиите, предизвикани от феновете на лондонските отбори Уест Хям и Милуол, които напомниха за хулиганските изяви по английските стадиони в миналото.
 
"Знам, че Английската футболна асоциация полага наистина огромни усилия да се справи с този проблем. Много позитивни неща бяха направени в последните 20 години. Знам какво беше в Англия през 80-те години", коментира Платини пред репортери.

Французинът е свидетел на една от големите трагедии в европейския футбол по време на финала за КЕШ през 1985 година между Ювентус и Ливърпул. Тогава общо 39 привърженици загинаха на трибуните на стадион Хейзел в Брюксел. "Сега има много по-малко хулигански прояви, но очевидно подобни неща могат да се случат по всяко време, какъвто е случаят и с расизма", коментира Платини. Президентът на УЕФА добави, че мисията му е да върне световното първенство през 2018 година в Европа. Мондиалът през 2010 ще се проведе в Южна Африка, а четири години по-късно - в Бразилия./БЛИЦ